Областният управител връчи грамоти на изявени учители по случай 24 май

Дата на публикуване: 23.05.2022 18:24

103-има ученици и 54-има преподаватели с отличия за високи постижения и професионализъм

 

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, 103-има ученици от предучилищна възраст до 12. клас от област Ловеч получиха днес награди за заети призови места в национални състезания и олимпиади. За това, че добре са ги подготвили и за висок професионализъм, бяха отличени 54-има техни преподаватели, някои от тях и директори на училища.

На церемонията, организирана от Регионалното управление на образованието (РУО), областният управител приветства учениците, техните родители и учителите и призова: „Знанието е сила! Вървете винаги с него напред, за да побеждавате!“. Виктор Стойчев им благодари, че издигат с отличните си резултати престижа на област Ловеч, и връчи грамоти на изявени преподаватели по български и чужд език.

Четирима учители получиха наградата на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“, предостави им я и.д.началникът на РУО Иваничка Буровска, която каза: „Поклон пред вашия всеотдаен и денонощен труд!“. На учениците, които нарече „лидери на знанието“, пожела все така да бъдат гордостта и добрият пример на област Ловеч. Буровска награди още двама учители с почетния знак на РУО.

Ловчанският митрополит Гавриил припомни великата мисъл на старобългарския писател и църковен деец Константин Преславски: „Народ без книги е гол народ“, а кметът на община Ловеч Корнелия Маринова заяви: „Дръжте здраво ключа на знанието, с него ще отключите всички врати по пътя напред!“.

Само ден преди 24 май – празник благословен, който само ние, българите, имаме, РУО дава оценка за всичко, което влагаме в дните си, и изразява благодарност към труда ни, посочи водещата на церемонията – учителката Юлиана Близнакова, която днес също получи награда.

ГалерияПотърсете в сайта