Новини
08.11.2018
Георги Терзийски участва в бизнес форум на междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество България-Азербайджан

Областният управител Георги Терзийски участва в бизнес форум, организиран от междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Азербайджан. Той бе открит от министъра на енергетиката Теменужка Петкова, която подчерта, че работата на комисията е добра платформа за създаване на бизнес контакти между компаниите от двете държави и съдейства за осигуряване на условия и възможности за задълбочаване на икономическото сътрудничество между София и Баку. 
По време на форума повече от 100 представители на българския бизнес и около 30 компании от Азербайджан са имали възможност да обменят контакти и да създадат нови партньорства. Хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство, туризмът, винопроизводството, машиностроенето, ветеринарната медицина и други области, имащи производства и на територията на област Ловеч, са очертани като потенциални за задълбочаване на икономическите връзки между двете държави. 
Макар взаимният стокообмен да е нараснал с 38% между 2016 и 2017 г., той все още е далече от потенциала за взаимна търговия между България и Азербайджан, става ясно по време на форума. Като поле за насърчаване на взаимните връзки министър Петкова е посочила разкритата в началото на тази година директна въздушна линия между София и Баку и подписаните в рамките на комисията документи, даващи възможност за разширяване на бизнес контактите. 
Има възможности за търсене и създаване на бизнес отношения в това географско направление и бизнесът в област Ловеч може и трябва да работи за това, коментира Терзийски след срещата.

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019