Новини
15.04.2011
Областният управител посрещна немския посланик, двамата са обсъждали обезлюдяването на Ловеч и възможностите за привличане на немски инвестиции

    Областният управител Николай Нанков посрещна днес, 15 април, немският посланик Матиас Мартин Хьопфнер. В кабинета на губернатора двамата разговаряха по различни теми, сред които обезлюдяването на града и възможностите за привличане на немски инвестиции в региона.
    Едната причина за обезлюдяването е невъзможността за реализация. А другата - ако успеят млади хора да се реализират тук професионално, то не могат да капитализират тази реализация в потребление на социални услуги, обясни Нанков и подчерта, че в момента Ловеч е изпаднал в състояние новоизграденото и рехабилитирано с европейски инвестиции да е декор за фона, на който хората заминават, често завинаги. Той изрази убедеността си, че възпитаниците на Езиковата гимназия в Ловеч, които са изключително качествен капитал - високо образовани и реализирали се в различни сектори на обществено-икономическия живот, могат да съдействат за промяна на положението.
    Матиас Хьопфнер и Николай Нанков разговаряха и за немските инвестиции в Ловеч, за отличните възможности за правене на бизнес с добрата данъчна политика у нас, разговаряха за политика и култура.
    Немският посланик, който бе официален гост на празника на Езиковата гимназия, получи от областния управител бутилка 7-годишна отлежала сливова, както и керамичен съд от Троянската школа.
    Посланик Матиас Мартин Хьопфнер е представител на Федералния президент и на Федералното правителство в България. Той представлява у нас германските интереси. Поддържането и задълбочаването на германо-българските отношения в политиката, икономиката и културата са негови централни задачи. Посланик Хьопфнер започна своята дейност в България през септември 2009 г.

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019