Николай Нанков бе специален гост на кулинарен форум „Концепции 2011”

Дата на публикуване: 28.02.2011 15:13
    Областният управител на Ловеч Николай Нанков бе специален гост на „Концепции 2011” миналата седмица. Кулинарният форум бе организиран от Евро Ток България и се проведа в зала „Рейнбоу Плаза” в София.
    Мащабното събитие бе премина като демонстрационно шоу-готвене - среща на водещите европейски Шеф-готвачи, притежаващи опит в ресторанти с 1, 2 и 3 звезди Мишлен и в големите международни конкурси. Около 20 Шеф-готвачи от България, Испания, Франция, Белгия, Дания, Италия и Гърция в продължение на два дни представяха своите концепции за висшата кулинария за 2011-та година, разполагайки с 30 минути, в които да дадат свобода на своята креативност и новаторство. Всеки от тях показа по две изцяло авторски рецепти, които ще бъдат част от неговото меню за 2011 г.
    Форумът бе открит от Жоро Иванов, Президент на Евро-Ток България и Вице президент на Евро-Ток Интернационал, който е и почетен готвач на Президента на Република България с диплома от Френски Кулинарен Институт, Ню Йорк, САЩ. Със своя презентация се включи и единственият в България Карвинг-шеф Юрий Димо /носител на два златни медала от международното състезание по артистична кулинария „Артистика 2007” в Римини, Италия и три бронзови медала от международното кулинарно състезание “Кремълска купа” в Москва.
    В изключително комфортната и модерна зала бе разположена професионално обзаведена кухня и оборудване. Пълна визия за случващото се аудиторията можеше да проследи на големи мултимедийни екрани, които даваха възможност да бъде видян всеки един детайл и техника.
    Близо 500 зрители наблюдаваха шоуто, сред които Шеф-готвачи, собственици и управители на хотели и ресторанти, ръководители на бизнес структури в производството на храни и напитки.
    Областният управител Николай Нанков още при откриването приветства участници и гости, и разказа за осъществения пилотно в Ловешка област проект на Евро Ток България за издаване на сборник с кулинарното наследство на региона. Кулинарното богатство е част от културното наследство на една страна. Подкрепа за неговото опазване трябва да има и от институциите, това е важна и отговорна политика за развитието на туризма и икономиката въобще, каза Нанков и подчерта, че в негово лице Евро Ток България има пълната подкрепа за всяка тяхна инициатива, насочена както към събиране и опазване на кулинарното наследство, така и към възпитание на децата в здравословно хранене.

Потърсете в сайта