Новини
14.02.2011
Николай Нанков и заместникът му Сашо Данков се включиха в честването на празника Трифон Зарезан в лозята край Ловеч

    Областният управител на Ловеч Николай Нанков участва в отбелязването на празника Трифон Зарезан край ловешкото село Баховица. Той бе там по покана на фирма „Винал”. Както повелява традицията, Нанков заряза в лозовите масиви, като пожела на стопаните здраве и берекет, пълни лозя с грозде и пълни бъчви с вино. Там бяха и кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, както и председателят на общинския съвет Милко Недялков.
    През 2010 година „Винал” постигна много успехи, които наложиха марката и за всички в бранша е ясно, че името не е случайно, похвали се директорът предприятието Росен Даскалов, като подчерта, че и през следващата година очаква сериозни постижения, за които обаче е нужна е сериозна реколта.  
    Зам.-областният управител Сашо Данков почете празника в с. Брестово. По покана на местното читалище той присъства на празненството. Данков пожела на хората пълни бъчви с вино и пълни сърца с любов.
    Тук криза няма, на всеки празник сме заедно и вие сте добре дошли, приветства кметицата гостите и ги покани с менче вино и пита със сол на богата трапеза. Тя подчерта, че преди години Брестово е имало лозя, днес не е така, но празникът се чества всяка година. Кметът на община Ловеч, който също присъства на празника, вдигна тост за здраве и плодородие през годината.

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019